یادگیری زبان
7 اصل که قبل از یادگیری هر زبانی باید در نظر داشته باشید

اشتباهات، تعصبها و عقاید محدود کننده؛ ما همگی این اعمال را انجام میدهیم و کار خوبی است اگر آنها را با دیگران به اشتراک بگذاریم. اینجا میخواهیم مواردی را با شما به اشتراک بگذارم که ای کاش خودم قبل از یادگیری این زبانها از آنها باخبر بودم. امیدوارم این نکات برای شما هم مفید باشد. آموزش زبان
1. شما در 80 درصد مواقع تنها از 20 درصد کلمات استفاده خواهید کرد آموزش زبان
زمانی که شروع به یادگیری زبانهای خارجی میکنید، وسوسهی یادگیری تعداد بیشتر کلمات همیشه با شما هست. بسیاری از کلمات جدید را هر روزه یاد میگیرید و زمان زیادی را صرف آنها میکنید.
من هم زمانی که برای اولین بار قصد یادگیری زبانهای خارجی را داشتم، در این تلهی ذهنی گرفتار بودم. به خاطر دارم که هر روز لیست کلمات را مرور میکردم و سعی میکردم به هر نحو ممکن آنها را حفظ کنم. برای مثال، کلماتی را حفظ میکردم که هیچ کاربردی در زندگی من نداشت.
واقعیت این است که بسیاری اوقات به هنگام صحبت به زبانهای خارجی (حتی زبان مادری خودتان)، شما تنها از بخش کوچکی از کلمات استفاده میکنید. بخشی که در طول روز بسیار تکرار میشود.
برای مثال کلمهی «گرفتن» در زبان فارسی را در نظر بگیرید. شرط میبندم که در طول چند ساعت گذشته چندین بار از این کلمه استفاده کردهاید. حال کلمهی «راز آلود» را در نظر بگیرید. آخرین باری که از این کلمه استفاده کردید چه زمانی بود؟ من که شخصا بخاطر ندارم آخرین بار چه وقت از این کلمه استفاده کردم.
پس، بهتر است طبق قاعدهی پارتو به هنگام یادگیری زبانها عمل کنیم؛ سعی کنید به هنگام یادگیری زبانهای خارجی و یادگیری کلمات جدید، 20 درصد از کلمات پر تکرار زبان را یاد بگیرید و نگران 80 درصد مابقی کلمات نباشید.
شما میتوانید در فریدلینگو مفصل درباره قانون 80/20 پارتو بخوانید. آموزش زبان
2. اگر هدف داشته باشید، سریعتر به آنها دست مییابید
به هنگام یادگیری زبان و کارهایی که تاثیری در کیفیت زندگی من دارد معمولا با برنامه ریزی عمل میکنم. معمولا برای این کار از اپلیکیشنهای متفاوتی استفاده میکنم و سعی میکنم درباره چگونگی برنامه ریزی کردن زمان و مدیریت آن (برای بسیاری کارها از جمله یادگیری زبان) مطالعه داشته باشم.
در ابتدا اینطور نبودم. زمانی که شروع به یادگیری زبان کردم، نوجوان بودم و چیزی درباره هدف گذاری و برنامه ریزی نمیدانستم. اما، ای کاش بیشتر میدانستم!
پس، اگر میخواهید شروع به یادگیری زبان کنید، مطمئن شوید که اهداف خود را مشخص کردهاید. کارهایی که میخواهید انجام دهید و اهدافی که میخواهید به آنها دست پیدا کنید را در جایی بنویسید. آموزش زبان
برنامه ریزی، ارزیابی و مرور چندبارهی اهداف به شما کمک میکند به پیش بروید و برای این کار انگیزه داشته باشید. و اینکه، داشتن برنامه ریزی و هدف، به شما کمک میکند که بعضی کارها را چندباره تکرار نکنید و هر بار مشغول مورد جدیدی شوید.
3. اگر بتوانید صحبت کنید، همیشه برنده هستید، حتی اگر دست و پا شکسته باشد
هر باری که دهانتان را باز میکنید تا زبانی که مشغول یادگیری آن هستید را صحبت کنید، آن را به عنوان فرصتی برای یادگیری حساب کنید. بدین طریق، شما مشغول صحبت کردن هستید و همین باعث میشود اعتماد بنفستان بالا رود. آموزش زبان
سالها پیش، همچون حال حاضر اعتماد بنفس نداشتم و به هنگام یادگیری زبانهای خارجی به خودم مطمئن نبودم. احساس میکردم دایره لغاتم کم است و قواعد گرامری را خوب نمیدانم. همچنین برای صحبت کردن بسیار خجالتی بودم و از اشتباه کردن میترسیدم.
اکنون، به این نتیجه رسیدهام که صحبت کردن آنچنان که فکرش را میکردم چندان ترسناک نیست. حتی اگر فکر میکنید که توانایی این کار را ندارید باز هم اصرار به صحبت کردن کنید. یادگیری زبان به معنی داشتن شجات برای صحبت کردن و نگران نبودن از قضاوت دیگران است.
4. اشتباهات شما به هنگام صحبت کردن برای افراد محلی اصلا مهم نیست
هنگامی که با افراد محلی یک کشور خارجی به زبان آنها صحبت میکنید، آنها بسیار خوشحال خواهند شد و از این کار شما ذوق میکنند. اغلب بدون توجه به اینکه شما در چه سطحی هستید، تحت تاثیر مهارتهای زبانی شما قرار میگیرند.
من همیشه به این فکر میکردم که تمامی اشتباهاتم را میبینند و همین باعث میشد به هنگام حرف زدن خجالت زده شوم. اما الان متوجه شدهام که اصلا اینطوری نیست! اغلب افراد محلی دوست دارند با شما حرف بزنند و اینکه آنها بیشتر به پیغام این کار و حرکت توجه دارند تا سطح شما در زبان.
برای مثال اگر با کسی در مورد فوتبال حرف میزنید، آنها بیشتر به محتوای صحبت شما (فحوای کلام شما) توجه میکنند و اهمیتی به اشتباهاتی که در صحبت کردن دارید نمیدهند.
5. متکلمان محلی زبان هم اشتباه میکنند
افرادی که به زبانی مادری خودشان صحبت میکنند هم بی اشتباه نیستند! آنها هم اشتباه دارند، درست مثل ما زبان آموزان زبان خارجی!
مادامیکه تسلط بیشتری به زبان پیدا میکنید، متوجه میشوید که کتاب گرامر شما یک چیز را گفته است و افراد محلی و کوچه و بازار به نوع دیگری صحبت میکنند.
هیچکس کامل نیست! (Nobody’s perfect). همه اشتباه میکنند اما باز هم با این اشتباهات میشود مکالمه کرد، و همین مهم است.
6. حتی اگر اشتباه کنید باز مردم متوجه محتوای کلام شما خواهند شد
یادگیری تلفظ کلمات به هنگام یادگیری زبان مهم است. اگر بسیار مصر هستید که تلفظ کلمات را یاد بگیرید و مثل افراد محلی صحبت کنید، باید تمرین بیشتری داشته باشید. با اینحال، اشتباه نکنید؛ لهجهی شما برای فهمیده شدن عنصر مهمی نیست.
بسیاری از متلکمان محلی به این عادت دارند که زبان افرادی که زبان مادریشان چیز دیگری است و با لهجه صحبت میکنند، را متوجه شوند. حتی اگر لهجه و تلفظ شما درست نباشد باز هم متوجه حرف شما خواهند شد.
ای کاش من این نکته را به هنگامی که در حال یادگیری اولین زبان خارجیام بودم میدانستم. پس اگر در چنین موقعیتی هستید، پیش بروید و چندان روی این قضیه حساس نباشید.
7. شما به تنهایی و به صورت خودآموز میتوانید موارد زیادی را بیاموزید.
برای سالیان سال، بر این باور بودم که داشتن یک معلم یا رفتن به کلاس برای یادگیری زبان کاری ضروری است. اکنون، عمیقا باور دارم که شما میتوانید هر زبانی را خودتان در خانه و بدون نیاز به هیچ معلم و کلاسی یاد بگیرید.
یادگیری زبان یک مهارت است و همچون بسیاری از مهارتها، میتوانید با تهیهی منابع مناسب آن را در خانه و با هزینه و زمان بسیار کمتر یاد بگیرید. ازینرو، من برنامهریزی 10 هفتهای فریدلینگو را به شما معرفی میکنم که میتواند در این راه کمکتان کند.
این برناماه به شما میگوید که از کجا شروع کنید، چه منبعی را بخوانید، چگونه فرآیند یادگیری زبان را در خانه طی کنید و اینکه چگونه زبان خارجی را بدون نیاز به معلم از صفر به سطح متوسط برسانید.