یادگیری زبان
3 روش یادگیری زبان با استفاده از ویکی پدیا
ویکی پدیا یک سایت خیلی بزرگ و رایگان است که از 294 زبان دنیا پشتیبانی میکند، و حتی اگر تا به حال به عنوان ابزار یادگیری زبان به ذهن ما خطور نکرده باشد، زبان آموزان نباید از استفاده از آن غافل شوند. یادگیری زبان در خانه چگونه زبان را در خانه یاد بگیریم
این سایت اولین جایی است که برای حل یک بحث سیاسی کوچک با اعضای خانواده به آن مراجعه می کنیم، سایتی که تمام مقالات دانشگاهیمان را از آنجا تهیه میکنیم، اما به هر دلیلی، هنگام یادگیری زبان کلا فراموش میکنیم که اصلا ویکی پدیا وجود دارد.
ویکی پدیا بزرگترین سایت مرجع اطلاعاتی در شبکه وب است که بیش از 5 میلیون مقاله به تقریبا 300 زبان مختلف دارد، بیشتر آنها اطلاعات پس زمینه، تصاویر، تاریخ و لینکهای مرتبط به موضوع را همراه دارند. این دقیقا ارائه ابر متنی، چند منظوره اطلاعات است که جایگزین دیجیتال کاملی برای یادگیری زبان به طور طبیعی با استفاده از متن مانند آنچه اساسا انجام میدهیم است.
از بزرگترین منبع رایگان وب و از این سه روش برای استفاده از ویکیپدیا برای یادگیری زبان استفاده کنید.
1) به جای استفاده از فرهنگ لغت یا مترجم، کلمات و عبارات نا آشنا را در ویکیپدیا به زبان مقصد جستجو کنید.
یکی از رایج ترین اشتباهات در یادگیری یک زبان جدید، تایپ کلمات نا آشنا در Google Translate یا حتی جستجوی معنی کلمه و حفظ آن است. مشکل این رویکرد زمانی است که از حفظ کردن برای یادگیری استفاده میکنیم (یعنی کلمات را طوطی وار حفظ می کنیم). استفاده از Google Translate برای ترجمه یک کلمه نا آشنا به یک کلمه آشنا مانع درک درست آن میشود. یا بدتر یک معادل اشتباه از کلمه به زبان مادری شما به شما ارائه میدهد.
همه میدانیم که برخی متون فقط ترجمه نمیشوند. علاوه بر این، یادگیری فکر کردن به زبان دیگر بدون ترجمه معانی کلمات در ذهن تنها نشانهای برای سرعت تسلط شما به زبان نیست بلکه امکان تفسیر راحتتر و طبیعی تر کلمات به زبان مادریتان را هم فراهم میکند.
برای یادگیری کلمات جدید در زمینه زبان، آنها را در ویکیپدیا جستجو کنید. اگر قبلا متون پایه را به زبان خود خواندهاید، مقدمه باید برای شما پر از کلمات آشنا باشد که مفهوم را به طور دقیق توضیح میدهد، تا اینکه ان را به یک کلمه مشابه در یک زبان آشنا تر تفسیر کند. انجام این کار شما را مجبور خواهد کرد که عضلات زبان ذهن خود را درگیر و تقویت کنید، به شما کمک میکند تا دانش جدید خود را حفظ کرده و نحوه استفاده از آن را در زمینه زبانی که در حال آموزش آن هستید، فرا بگیرند.
2) با خواندن موضوعات آشنا به یک زبان خارجی، واژه بسازید.
اگر قبلا پایه لغتی قوی در زبان خود داشته باشید و قادر به خواندن چیزهایی مانند کتاب های کودکان و دستورالعمل های آموزشی باشید، ویکی پدیا برای گسترش واژگان شما مفید است.
آیا تا به حال فهرست طولانی زبانها در منوی سمت چپ هر مقاله در ویکی پدیا دقت کردید؟ دنبال چیز آشنایی مانند نام شهر، فیلم مورد علاقه و یا زمینه حرفهای خود باشید روی آن کلمه به زبان مقصد کلیک کنید. از قبل به اندازه کافی در مورد موضوع میدانید و فراوانی سرنخهای زمینهای به شما کمک میکند تا کلمات بیشتری را نسبت به وقتی که به فرهنگ لغت نگاه کرده و معنی کلمه را حفظ میکنید، در این مورد یاد بگیرند.
طبق اولین رویکرد بالا، محتوا حرف اول را میزند. اگر خودتان را در موقعیتی قرار دهید که در آن زمینه بسیار آشنا وارد هستید، مانند سفارش یک قهوه در Starbucks، به اندازه کافی از آنچه در حال رخ دادن است میدانید و میتوانید بقیه موضوع را حدس بزنید. یک موضوع آشنا به زبان مقصد بخوانید، از آشنا بودن کلمات بسیار در آن شگفت زده میشوید، کلماتی که هرگز قبلا ندیده اید ولی بلافاصله متوجه معنی آنها می شوید.
3) تلفظ کلماتی که یاد میگیرید را به زبان خودتان گوش داده و نکات آن را بیاموزید
اگر نتوانید زبان را به خوبی درک کنید نمیتوانید آن را یاد بگیرید: چه به دنبال معنی یک کلمه جدید باشید یا درباره یک کلمه قدیمی مطلب بخوانید، هدف شما این است که بتوانید از آن استفاده کنید، و این یعنی کلمات و صداهای نا آشنا را به زبان بیاورید.
در بسیاری از مقالات ویکی پدیا، تلفظ عنوان یا موضوع مقاله به دو شکل رونویسی آوایی و یک کلیپ صوتی ارائه میشود. میتوانید بر روی شکلک بلندگو کلیک کنید و تلفظ آرام و صحیح لغت یا عبارتی که در حال مطالعه آن هستید را بشنوید، و می توانید از آن برای بررسی و یا اصلاح تلفظ خود استفاده کنید.
حتی بهتر از این، یاد میگیرید که این رونوشتهای آوایی را در صفحات بدون کلیپهای صوتی خوانده و تلفظ کنید، الفبای بین المللی آوایی یا IPA را در صفحه ویکی پدیا مطالعه کنید.این مقاله پر از کلیپهای صوتی است، چون بخشی از قطعات ممکن است پیچیده باشند، IPA یک راه عالی برای تقویت تلفظ شما به هر زبانی میباشد.
امیدوارم بدانید که یادگیری زبان با ویکی پدیا محدود به این سه راهکار یا حتی فقط محدود به ویکی پدیا نیست. به عنوان مثال، صفحات Wikitravel نیز در چندین زبان در دسترس هستند و دوستداران جنگ ستارگان که به زبان علاقه دارند خوشحال خواهند شد که بدانند Wookieepedia نیز به چند زبان در دسترس است.
صفحات ویکی ها ابزاری قدرتمند برای یادگیری زبان به شمار میروند، چون حاوی موضوعات مورد علاقه افراد در سراسر دنیا هستند و مردم علاقه دارند این موضوعات را به چندین زبان مختلف بخوانند. یک صفحه ویکی که دوست دارید را بیابید و سعی کنید از این سه راهکار استفاده کنید، اما در آنجا متوقف نشوید – میتوانید مقالات موجود را ویرایش کنید، آنها را از زبانی به زبان دیگری که میشناسید، ترجمه کنید یا حتی مقالات تماما جدیدی با عنوان یادگیری زبان بنویسید.